Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serduszkowe poduszeczki"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Maliny przełóż na sitko, pozostaw tak, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Płaty francuskiego ciasta ułóż jeden na drugim. Połóż je na stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj. Foremką wytnij 12 serduszek.
Ciastka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. Piecz przez 10 minut.
W tym czasie czekoladę stop. Konfiturę podgrzej, wymieszaj z malinami. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem.
4. Upieczone ciastka francuskie wystudź, posmaruj czekoladą. Na każdym połóż rozetkę bitej śmietany oraz malin z konfiturą. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj czekoladowymi ozdobami.Źródło: Tina