Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczek bez pieczenia"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1118
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11443
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1118
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11443
Składniki
Galaretkę cytrynową (lub inną jasną) rozpuść w połowie przewidzianej na opakowaniu ilości wody. Dodaj żelatynę, wymieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do przestudzenia.
Do chłodnej galaretki małymi porcjami dodawaj serek homogenizowany. Cały czas energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Drugą galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu, odstaw do lekkiego stężenia.
Owoce opłucz, osusz na sicie, usuń szypułki. Średnią tortownicę wyłóż połową biszkopcików. Nałóż połowę masy serowej. Przykryj warstwą pozostałych biszkoptów oraz resztą masy. Na wierzchu rozłóż przygotowane owoce. Zalej tężejącą galaretką, zastudź.
Czas ok. 40 min; porcja – 250 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety