Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serniczek kakaowy z gruszkami"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Składniki
Obrane gruszki przekrój na pół.
Masło utrzyj z sześcioma łyżkami cukru białego i wanilinowego. Wbij 4 jajka, dodaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, kakao i mleko. Wymieszaną masę wyłóż na blachę.
Żółtka z pozostałych jajek utrzyj z twarogiem, resztą cukru, śmietaną, budyniem oraz rodzynkami i ubitymi białkami. Rozsmaruj na cieście, ułóż gruszki i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.Źródło: Kurier TV