Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda serniczek jest wytworem mojej fantazji,ale wyszedł rewelacyjny! Delikatny,prosty i jak twierdzi rodzinka - rewelacyjny ;)))
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Prostokatną blachę (ok. 35 x 25) wyłożyć folią spożywczą. Blaty biszkoptowe dociąć i wyłożyć nimi szczelnie dno blachy. Nasączyć delikatnie syropem z brzoskwiń.
Roztopić nutellę w ciepłej kąpieli i rozsmarować na biszkopcie.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno,ubijając dodać kolejno: cukier puder,mascarpone (po łyżce),sokiem z cytryny i tężejącą galaretkę.
Połowę brzoskwiń pokroić w paseczki i rozłożyć na posmarowanym czekoladą biszkopcie.
Wlać masę serową do blachy.
Rozpuścić drugą galaretkę w 400 ml wrzątku i dobrze ostudzić.
Serniczek dowolnie ozdobić pozostałymi brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką. Wstawić na noc (niestety... ) do lodówki - wtedy ciasto nabierze smaku.
SMACZNEGO!