Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serniczek migdałowy z brzoskwiniami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 582
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 582
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22722
Składniki
Ciastka migdałowe i biszkopty pokrusz. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Blachę posmaruj olejem. Spód wylep przygotowaną masą. Schłodź. Brzoskwinie umyj, sparz, obierz. Następnie przekrój, wyjmj pestki, miąższ potnij na cząstki.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody. Mascarpone wymieszaj z twarogiem i z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść, podgrzewając.
Wymieszaj z likierem i masą serową. Połowę masy rozsmaruj na spodzie z ciastek. Wyłóż cząstki brzoskwiń i przykryj je resztą masy. Ciasto wstaw do lodówki na 4 godziny. Sernik udekoruj np. brzoskwiniami, ciasteczkami migdałowymi oraz miętą.Źródło: Naj