Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serniczek na zimno"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Żelatynę wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Odstaw, by spęczniała. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając, połącz ze śmietaną i twarogiem. Dodaj sok i skórkę z limonki.
Masę serową przelej do tortownicy. Wstaw do lodówki. Maliny przebierz, mrożone owoce rozmroź i dobrze osącz. Kiedy sernik zacznie tężeć (po ok. godzinie), ułóż na nim maliny i lekko wciśnij je w masę. Schładzaj ok. 4 godziny.Źródło: Naj