Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczki na zimno"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 34
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 34
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Składniki
Ciasteczka pokrusz, zagnieć z masłem oraz rozpuszczoną czekoladą. Niskie szklaneczki z szerokim dnem wyłóż folią. Napełnij je masą, dociśnij. Schłodź. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Mascarpone zmiksuj z cukrem oraz ubitą kremówką.
5 łyżek kremu wymieszaj z żelatyną, połącz z resztą kremu. Napełnij szklaneczki. Odstaw na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjmij, ozdób plastrami truskawek. Resztę owoców rozgotuj z 2-3 łyżkami cukru żelującego. Podaj do deseru.
Czas 50 min; porcja – 450 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety