Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na nektarynki trwa, cieszmy się ich smakiem również w deserach. Zapraszam na serniczki w pucharkach z nektarynkami i galaretką. Przepis na 4 porcje.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w 4-5 łyżkach gorącej wody. Studzimy. Serki homogenizowane miksujemy z mlekiem. Powoli wlewamy żelatynę, dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do pucharków. Zostawimy na około 1h do zastygnięcia.
W międzyczasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy do momentu aż zacznie tężeć. Nektarynki obieramy i kroimy w półplastry, układamy na masę serową. Zalewamy galaretką, wstawiamy do lodówki do stężenia na około godzinę.