Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5271
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5271
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce. Herbatę zaparz w 1/4 szklanki wrzątku. Nakryj, odstaw, aby ostygła.
Ser wymieszaj z białkami, cukrem waniliowym, łyżką mąki, osłodź do smaku. Wlej napar z herbaty. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, nakłuj widelcem. Piecz około 10 min w temp. 200°C. Jeżyny obtocz w mące ziemniaczanej.
Masę serową rozłóż na cieście, na wierzchu połóż jeżyny. Udekoruj gwiazdkami z ciasta, posyp brązowym cukrem, upiecz.
Porcje: 20 : 90 min, Cena: 1,20 zł, Kalorie: 169 kcal
<strong>Małgorzata Gasek z Otwocka</strong>Źródło: Takie jest życie