Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny sernik na kruchym spodzie z rodzynkami i polewą czekoladową, delikatny i pyszny.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1973
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1973
Składniki
1. najpierw przygotowujemy ciasto: ucieramy masło z żółtkami i cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, pianę z białek i mieszamy. Przekładamy ciasto na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Sery przekładamy do miski, dodajemy żółtka, cukier, masło i miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, pianę z białek, namoczone wcześniej rodzynki i delikatnie mieszamy. Wykładamy masę serową na ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 50 minut. Uchylamy drzwiczki piekarniki i czekamy do ostudzenia sernika. Ostudzony sernik polewamy roztopioną czekoladą.