Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14713
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14713
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 79
Składniki
Ser zmielić, lub wycisnąć przez praskę.
Rodzynki namoczyć, orzechy posiekać na mniejsze kawałki.
Oddzielić żółtka od białek.
Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać powoli ser, masło i budyń waniliowy- wszystko dokładnie wymieszać mikserem.
Ubitą pianę z białek dodać do utartej masy.
Wszystkie bakalie obtoczyć w odrobinie mąki i dodać do masy, dodać olejki - wszystko lekko wymieszać.
Wysmarować tortownicę tłuszczem, wylać cała masę. Piec w temperaturze 180 C ok. 60 -70 min.