Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik bananowy"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 654
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 654
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wylep nim dno dużej formy. Włóż do lodówki na ok. 60 min. Potem piecz 15 min w temp. 180°C.
Banany rozgnieć widelcem. Zmiksuj z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodaj twaróg, cukier oraz cukier wanilinowy, zmiksuj. Następnie dodawaj po jednym jajku wciąż miksując. Na koniec wsyp proszek budyniowy, zmiksuj, by dokładnie się połączyły. Masę przelej na podpieczony spód. Piecz ok. 60 min w temp. 170°C. Wystudzone ciasto wstaw do lodówki.
Śmietankę ubij mikserem na sztywno pod koniec dosypując cukier puder. Banany przekrój wzdłuż na pół, skrop sokiem z cytryny. Ułóż je na wierzchu sernika. Udekoruj polewą i ubitą śmietaną.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 410 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie