Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik który widzicie pieczony jest bez spodu z dodatkiem ubitej śmietany. Sernik jest puszysty , delikatny a przede wszystkim pyszny.
mikser, tortownica, miska, papier do pieczenia,
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8820
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 179
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 28
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 119
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 461
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8820
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 179
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 28
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 119
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 461
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Cały czas miksując dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dobrze schłodzoną kremówkę 30 % ubijamy na sztywną masę , następnie śmietanę dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie ubite białka delikatnie łączymy z masą serową. Tortownicę o średnicy 26 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Masę serową przekładamy do przygotowanej tortownicy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do pieczenia.