Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
główną zaletą tego ciasta jest to, że jest bezglutenowe ;)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1231
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1231
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Jajka i żółtka należy ubić na gładka masę. Powoli dodawać cały ser, mleko, budynie (mają być prosto z torebki), tłuszcz i olejek do ciast. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Konsystencja ma być płynna, dzięki nie przygotowanym wcześniej budyniom, w piekarniku wszystko zgęstnieje. Piec w temperaturze 160 stopni, ok 1 godzinę, w piekarniku z termoobiegiem.