Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik biało-czarny"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 227
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 227
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Składniki
Suche wymieszaj. Dodaj rozdrobioną margarynę lub masło, jajko i żółtko, wyrób. Ciasto podziel na 2 części. Jedną włóż do lodówki na 30 minut. Druga połówkę ułóż w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temp. 170°C
Ser zmiel 2 razy. Białka ubij. Resztę składników zmiksuj z serem. Dodaj pianę. Wylej na spód ciasta, resztę ciasta zetrzyj na tarce. Piecz godzinę w temp. 170°C.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień