Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blacha do pieczenia 24 X 32 cm
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż podwójną warstwę herbatników.
Jajka, cukier trzcinowy oraz cukier waniliowy ucieram mikserem 5 minut na wysokich obrotach. Następnie dodaję budyń waniliowy, kaszę mannę oraz mąkę ziemniaczaną i ubijam kolejne 5 minut na wysokich obrotach. Do masy dodaję twaróg sernikowy i jogurt grecki i miksuję jeszcze 5 minut na wysokich obrotach miksera. Do masy dodaję borówkę amerykańską i delikatnie mieszam. Masę serową przelewam na herbatniki i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 minut (piekę do suchego patyczka).
Ciasto po wyjęciu z piekarnika ostudzam i wkładam do lodówki na klika godzin, a najlepiej na noc. Smacznego!