Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik nie tylko dla zwolenników chałwy. Spód z delikatnie chrupiącymi pestkami słonecznika. Jest to sernik z poświątecznych resztek. Zostało mi trochę bitej śmietany, konfitury wiśniowej, chałwy i budyniu. Jest też resztka pestek słonecznika i ciasteczek. Będziecie zachwyceni.
Polecam.
Odsłon: 1033
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 802
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 1033
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 802
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 103
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem. Spód. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Masą wykładamy spód tortownicy i rozprowadzamy konfiturę wiśniową. Sernik. Jajka zmiksujemy z cukrami prawie do białości. Na małych obrotach robota dodajemy w 3-4 porcjach ser, śmietanę, pokruszoną chałwę i budyń. Skrapiamy sokiem z cytryny i ew. dosładzamy pudrem. Masę przekładamy do tortownicy, lekko potrząsamy. Pieczemy w 170 C ok. 75 minut.