Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 618
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 250
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 618
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 250
Składniki
Formę z odpinaną obręczą o średnicy 20 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
Masło rozpuść z cukrem i wymieszaj z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i płatkami migdałowymi.
Mieszankę wyłóż na spód formy, dociśnij i wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki.
Żelatynę namocz w 1/2 szklanki śmietanki i odstaw, by napęczniała.
Czekoladę rozpuść razem ze śmietanką.
Dodaj napęczniałą żelatynę i wymieszaj.
Mikserem ubij ser z cukrem na gładki krem
Dodaj masę czekoladową, sok i skórkę z pomarańczy
Masę wylej na przygotowany spód i odstaw do lodówki, aby stężała.
Przed podaniem udekoruj cząstkami pomarańczy (bez białej błonki) i paskami usmażonej skórki.