Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kremowy, meeega czekoladowy, sycący ... jednym słowem sernik jak marzenie :-) przepis podpatrzony u mistrzyni serników - Ewki :-)
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13848
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13848
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Twaróg i śmietankę wyjmujemy wcześniej (aby były w temp. pokojowej). Spód ciasteczkowy: Ciasteczka rozkruszyć na piasek (w malakserze lub w grubszym worku, zmiażdżyć wałkiem). Dosypać kakao, dolać ciepłe roztopione masło i dokładnie wymieszać. Masę ciasteczkową wyłożyć na spód blachy 24 x 24cm lub tortownicy o takiej samej średnicy i dokładnie docisnąć. Piec w temp. 180 stopni ok. 10 min. Przestudzić. Twaróg zmiksować z cukrami do połączenia składników. Dodać mąkę ziemniaczaną i krótko zmiksować. Wlać śmietankę (płynną) i ucierać kilka minut. Następnie dodawać kolejno po jednym jajku, cały czas miksując. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, schłodzić ją lekko (ma być lekko ciepła i wciąż płynna). Dodać do niej 4 łyżki masy serowej (zahartować ją w ten sposób), następnie przełożyć masę czekoladową do sera i zmiksować całość blenderem (!). Masę serowo-czekoladową wyłozyć na ciasteczkowy spód, wyrównać. Piec ok 60 - 70 minut w temperaturze 160 stopni. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika przez 30 minut, wyjąć i ostudzić do temperatury pokojowej. Schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. Przed podaniem dowolnie udekorować. Smacznego :-)