Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
OMG taki smak jesieni musi gościć na Twoim stole.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 367
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 121
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 110
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 653
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 367
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 121
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 110
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 653
Składniki
Herbatniki mielimy na pył, dodajemy rozpuszczone masło z czekoladą. wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na tortownicę 26 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki, następnie przygotowujemy masę serową.
Startą dynię dodać do rozpuszczonego masła. gotować ok 15 min do miękkości. Następnie dynię zblendować. Odstawić do wystygnięcia.
Następnie do miski dodać twaróg, puree z dyni, cukier, ekstrakt waniliowy i cukier. Wszystko wymieszać. Dodać jajka, następnie wymieszać
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Gotową masę wyłożyć na spód. Piec 15 min w temp 180 stopni, następnie zmiejszyć temp do 120 stopni i piec 90-95 min.
Upieczone ciasto pozostawić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika do całkowitego ostudzenia. Ostudzony sernik odkroić nożem od brzegów tortownicy, zdjąć obręcz i wstawić do lodówki na 5-6 godz. lub na całą noc.
Kolejnego dnia w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem. polać sernik i ozdobić kandyzowaną pomarańczą.