Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik gotowany"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Białka ubij na sztywno, pod koniec stopniowo dosypując cukier. Wciąż miksując dodawaj po jednym żółtku. Na koniec dodaj przesiane mąki oraz wodę, delikatnie wymieszaj. Przelej do tortownicy. Piecz 25-30 minut w temperaturze 170°C.
Masło utrzyj z cukrami oraz żółtka mi na gładką masę. Wciąż miksując stopniowo dodawaj twaróg. Masę prze łóż do garnka, podgrzewaj mieszając. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z mle kiem. Wlej do masy serowej. Gotuj, mieszając, aż zgęstnieje. Masę przelej na spód biszkoptowy. Na wierzchu rozłóż plastry pomarańczy. Schłodź.
Galaretkę rozpuść w 400 ml wrzątku. Gdy zacznie tężeć, przelej na masę serową. Schłodź. Sernik udekoruj ubitą śmietanką. Boki obsyp płatka mi migdałowymi.Źródło: Świat i Ludzie