Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na coś słodkiego na świąteczny stół i nie tylko. Ciasto bez pieczenia, szybkie w przygotowaniu i przepyszne. Sernik gotowany na biszkoptach z dodatkiem mrożonych truskawek. Polecam spróbować :-)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14491
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14491
Składniki
Budynie rozpuścić w mleku, dodać do nich jajka i całość zmiksować. W rondlu rozpuścić masło, wsypać cukier i podgrzać, cały czas mieszając. Zmniejszyć moc palnika, dodać ser i cały czas mieszać, żeby się nie przypaliło. Na koniec wlać budynie z jajkami, dokładnie wymieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Formę 25x38 cm wyłożyć biszkoptami i wylać gorącą masę serową. Całość wystudzić. Truskawki rozmrozić w garnku, podgrzewając, zmiksować i jeszcze raz podgrzać do zagotowania, wyłączyć palnik i rozpuścić galaretki. Wystudzić i lekko tężejącą galaretkę wylać na sernik. Włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!