Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety, sernik to sernik, ale jak nie trawi się białka zwierzęcego to ten będzie w sam raz. Jest naprawdę smaczny, ale nie tak łatwo go dobrze wykonać. Sama jeszcze no doszłam do tego co znaczy konsystencja kwaśnej śmietany.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 354
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 728
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16896
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 143
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 354
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 728
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16896
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 143
Składniki
Ugotuj kaszę: Najpierw zalej kaszę wrzątkiem, zlej tę wodę, Wlej zimne mleko. Gotuj ok. 5-10 min a potem zostaw na kolejne 10-15, żeby naciągnęła. Ostudź. Przetrzyj przez sitko lub zmiel na gładko. Połączyć z resztą składników. Masa powinna mieć konsystencję kwaśnej śmietany. Jeśli jest za gęsta dodaj trochę mleka. Nie nalej go jednak zbyt dużo, bo przy pieczeniu masa się nie zetnie i wyjdzie breja.
Przygotować spód. Płatki owsiane podpraż chwile na patelni, ostudź i zmiel na mąkę. Z podanych składników szybko zagnieć ciasto. wyklej nim spód tortownicy (o średnicy 20 cm) i piecz przez ok. 12-15 minut w temperaturze 200°C, aż się zezłoci.
Wyłóż masę na upieczony spód i piecz jeszcze przez 30-40 minut w temperaturze w 200°C, aż wierzch będzie lekko zrumieniony (i to trudno osiągnąć - musicie same wypróbować czas pieczenia). Kroić należy dopiero po wystudzeniu. Najlepiej następnego dnia.