Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik jagodowo-porzeczkowy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 21
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 21
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Składniki
Herbatniki rozkrusz w woreczku foliowym, uderzając w nie tłuczkiem. Masło rozpuść. Wymieszaj rozkruszone herbatniki z masłem i wyłóż nimi dno natłuszczonej tortownicy. Odstaw do lodówki. Twaróg zmiksuj z cukrem, kremówką i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie, dodaj do masy twarogowej.
Zmiksuj, żeby nie było grudek. Wyłóż na ciasteczkowy spód i wstaw do lodówki na 30 minut. Umyte owoce gotuj, aż puszczą sok. Masę przetrzyj przez drobne sitko. Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku.
Wlej ją do soku, dosłodź do smaku. Gdy galaretka wystygnie i zacznie gęstnieć, wlej ją na masę serową i dodaj odłożone całe owoce. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
• 10 minut + czas odstawienia • dla 4 osób • cena 10 zł.Źródło: Show