Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik karaibski na kruchym spodzie"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Składniki
Przygotuj spód: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj zimne masło pokrojone na kawałeczki. posiekaj nożem. Kiedy powstaną grudki, dodaj wiórki kokosowe, żółtka, cukier oraz śmietanę. Szybko rękoma zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki.
Przygotuj masę: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i twarogiem na gładką masę. Wymieszaj ją z proszkiem budyniowym i białkami ubitymi na sztywną pianę. Ananasy osącz z zalewy, pokrój na kawałeczki, domieszaj do masy serowej. Tortownicę wyłóż pergaminem. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep tortownicę, formując wysoki brzeg. Napełnij masą serową. Piecz ok. godziny w temp. 200oC. Wystudź.
Grube wiórki kokosowe (ewentualnie płatki migdałów) wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Mieszając, zrumień je. Udekoruj nimi sernik przed podaniem.
12 porcjiŹródło: Naj