Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie. Prosty i domowy przepis.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1714
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 238
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1714
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 238
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Mąkę, cukier, 2 żółtka, masło, kakao łączymy ze sobą. Zagniecione ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie ciasto dzielimy na 2 części. Większą cześć rozwałkowujemy i umieszczamy w formie do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Podpiekamy 10 minut w 170 stopniach. Studzimy. Rodzynki parzymy. Odsączamy . Obsypujemy mąką pszenną. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym żółtku. Dodajemy partiami ser. Dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Dodajemy rodzynki. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy. Ser wylewamy na podpieczony spód. Ścieramy pozostałą cześć ciasta. Pieczemy 70 minut w 180 stopniach. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.