Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy przepis na sernik pochodzi ze starego zeszytu mojej babci. Sernik podbił serca mojej rodzinki. Mimo, że przepisów na sernik jest dużo ten na pewno podbije wasze serca.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 107
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 107
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Biszkopty przyciąć na wysokość tortownicy. Na samym początku przygotować galaretki. Do każdej galaretki użyć połowę wymaganej wody (na 1 galaretkę 250 ml. wody). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, do utartej masy cały czas ucierając dodawać porcjami ser wymieszać. Ser połączyć z rozpuszczoną żelatyną, następnie podzielić na trzy części. Każdą część połączyć z ostudzoną galaretką. Tortownicę wysmarować leciutko tłuszczem i wyłożyć biszkoptami , pozostałymi kawałkami wyłożyć dno tortownicy. Na biszkopty wylać masę serową z zieloną galaretką ułożyć truskawki, następnie masę serową z żółtą galaretką i znowu truskawki no i na górę masę serową z czerwoną galaretką wyrównać i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po wyjęciu górę polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i udekorować całymi truskawkami. Smacznego. Czas przygotowania około 60 minut + czas schładzania Tortownica o średnicy 25/25 cm.