Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik limonkowy"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27491
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 199
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1242
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27491
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 199
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1242
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj je i wyklej nim spód oraz boki tortownicy. Piecz 10 minut w temperaturze 200°C.
Żółtka utrzyj z cukrem i sokiem z cytryny. Dodaj zmielony twaróg, masło i skórkę z cytryny. Całość wymieszaj z mąką i pianą ubitą z białek.
Rozsmaruj masę na cieście i wstaw je na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Udekoruj sernik plasterkami limonki oraz miętą, po czym zalej tężejącą galaretką i schłodź w lodówce.
Czas przygotowania: 100 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax