Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik marmurek"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 365
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 393
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14767
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 365
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 393
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14767
Składniki
Kruche ciasto rozwałkuj, wylep nim spód tortownicy, ponakłuwaj gęsto widelcem i wstaw do piekarnika. Podpiekaj 12-15 min w temperaturze 180 st. Ostudź.
Ser zmiel trzykrotnie, zmiksuj razem ze śmietaną. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy razem z cukrem, utrzyj. Na koniec dodaj ubite na sztywno białka. Powstałą masę serową podziel na dwie części.
Do jednej części dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj starannie. Drugą część zmiksuj z proszkiem budyniowym oraz rozpuszczoną i przestudzoną czekoladą.
Obydwie masy wlewaj na przemian na podpieczony spód, delikatnie przemieszaj widelcem. Formę wstaw do piekarnika. Piecz około 60 min w 160 st.
Czas ok. 90 min; porcja – 320 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety