Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik migdałowy na biszkoptach"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 232
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 232
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Białka ubij na sztywno. Masło stop, ostudź. Ser, cukier, żółtka, masło i mąkę ziemniaczaną zmiksuj na jednolitą masę. Dodaj pianę, delikatnie połącz. Dno tortownicy o śr. 20 cm wyłóż biszkoptami. Rozsmaruj masę serową, wyrównaj.
Piecz 70 min w 160°C. Ostudź. Czekoladę stop, polej sernik, posyp płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie