Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bosko wygląda i tak samo smakuje. Zachwyci gości
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 224
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 224
Składniki
Tortownicę smarujemy masłem, układany arkusz filo i znowu smarujemy masłem. Tak postępujemy do momentu kiedy zostaną 2 arkusze. Smarujemy spod pasta pistacjowa, posypujemy połowa pokruszonych pistacji. Układamy pozostałe płaty filo smarując masłem, boki odcinamy i układamy na spód. Pieczemy 20 w 180 stopniach góra-dół. Twaróg, jajka, śmietankę, budyń, cukier i ekstrakt łączymy razem. Wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy 50min w 180 stopniach. Zostawiamy do ostudzenia na cała noc. Pozostała pastę rozpuszczamy i wylewamy na wierzch ciasta. Posypujemy pozostałymi pistacjami