Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik na herbatnikowo-korzennym spodzie"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Składniki
Spód: margarynę stop, ostudź. Ziarna anyżu utrzyj z resztą przypraw. Herbatniki zmiel, wymieszaj z margaryną i przyprawami. Wyłóż tortownicę. Piecz 10 min w 200°C.
Masa: twaróg zmiksuj z jajkami, cukrem i skórką pomarańczową. Masę wyłóż na podpieczony spód. Piecz ok. 35 min w 160°C. Piekarnik wyłącz, sernik pozos taw w nim na godzinę. Uchyl drzwiczki, sernik ostudź. Udekoruj stopioną czekoladą, gwiazd- kami i perełkami cukrowymi.
Ma niesamowity lekko pomarańczowy zapach. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Chwila dla Ciebie