Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na kruchym cieście"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Z mąki, cukru pudru, kostki do pieczenia Kasia, żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Rozwałkować i ułożyć w średniej wielkości formie – natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika, podpiec około 10 minut i zostawić w formie.
Przygotować masę serową: kostkę do pieczenia Kasia utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Do ucieranej masy kolejno dodawać żółtka, następnie twaróg, aromat cytrynowy, a na końcu pianę ubitą z białek i proszek budyniowy. Wszystko delikatnie wymieszać.
Przygotowaną masę serową wylać na podpieczony placek, wyrównać wierzch. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180°C.
około 80 minut.Źródło: Życie na gorąco