Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik na kruchym cieście"
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 305
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 109
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 305
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 109
Składniki
Ciasto: Wszystkie ciasta zagniatamy szybko na stolnicy, następnie dzielimy na pół i wkładamy na dwie godziny do zamrażalnika. (Białka zachowujemy, gdyż będą nam potrzebne do masy serowej).
Na spód tortownicy wyłożonej pergaminem ścieramy na tarce jedną część ciasta. Podpiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Masa: Cztery żółtka i połowę cukru ucieramy na puszystą masę. Ucierając, dodajemy partiami ser, wsypujemy kaszę mannę, budyń i umyte, osuszone rodzynki.
Na koniec mieszamy z pianą ubitą ze wszystkich białek i reszty cukru.
Masę wykładamy na podpieczony spód. Na wierzch ścieramy na tarce drugą część ciasta. Dopiekamy 50 minut w temperaturze 175-180oC.
Czas przygotowania: 90 minut. Cena jednej porcji: około 1,20 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 360 kcal, Białko: 10 g, Tłuszcz: 26 g, Węglowodany: 48 gŹródło: Rewia