Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową ,smaczny prosty w przygotowaniu.
blaszka, papier do pieczenia, mikser, łyżka, garnek, miska, maszynka do mielenia,
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Ciasto; Z podanych składników zagniatamy ciasto , wkładamy na 30 minut do lodówki. W między czasie przygotowujemy masę serową; Ser zemleć, żółtka utrzeć z cukrem do białości i połączyć z serem. Następnie cały czas mieszając wlać roztopione masło, wsypać mąkę ziemniaczaną oraz budyń , delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i ciastem wylepiamy spód średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozsmarowujemy masę serową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60 minut. Po upieczeniu ciasto polewamy polewą czekoladową. Polewa czekoladowa; Pokruszoną czekoladę rozpuścić w garnuszku trzymanym na d parą dodać śmietanę, masło i cukier. Podgrzewać polewę cały czas mieszając aż wszystkie składniki się połączą.