Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik na spodzie orzechowym"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Składniki
100 min • Porcja 560 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 12 porcji
Herbatniki kruszę i miksuję na pył. Mieszam z orzechami oraz stopionym masłem. Masą wykładam dno tortownicy. Schładzam.
Twaróg mielę, ucieram z cukrem. Wbijam jajka. Dodaję jogurt, mleko w proszku i krem czekoladowy. Ucieram i wlewam śmietankę. Mieszam, przelewam na spód w tortownicy. Piekę ok. 60 min w temp. 160°C. Studzę w piecu, wstawiam do lodówki.
Krem: masło ucieram z mlekiem, orzechami i cukrem pudrem. Mieszam ze śmietanką. Pokrywam nim sernik.
Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Kobieta i życie