Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo prosty w przyrządzeniu lekki sernik owocowy :)
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 83
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 83
Składniki
Galaretki truskawkowe rozpuścić w szklance gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia, jednak nie do stężenia. <br /><br />
Mleko ubić mikserem na puszystą masę, dodać rozpuszczone galaretki.
Blaszkę o wymiarach 26 cm wyłożyć biszkoptami, na to wylać masę. Wstawić do lodówki na około pół godziny do czasu zastygnięcia.
Pozostałe dwie galaretki niebieskie rozpuścić w trzech szklankach gorącej wody, ostudzić. Gdy już będzie powoli tężeć wylać na piankę. Udekorować owocami, ja użyłam borówek. Również można użyć innych smaków galaretek.