Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik na zimno"
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2421
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2421
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Trzy banany obrać, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, wystudzić. Galaretki przygotować oddzielnie wg przepisu na opakowaniu, używając połowę wody.
Śmietanę ubić, porcjami dodawać ser. 1/3 masy wymieszać z bananami, kajmakiem i 2/3 rozpuszczonej żelatyny, rozłożyć w tortownicy wysmarowanej masłem i wyłożonej biszkoptami, schładzać godzinę.
Do czerwonej galaretki dodać resztę żelatyny, wystudzić, zmiksować z pozostałym serem i cukrem pudrem, wyłożyć na masę bananowo-kajmakową, wstawić do lodówki na godzinę.
Wierzch sernika udekorować talarkami pozostałych bananów, zalać tężejącą zieloną galaretką. Deser wstawić do lodówki do stężenia na ok. 2 godziny.
ok. 30 min plus chłodzenie.Źródło: Twoje Imperium