Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj prosty przepis na sernik na zimno bez pieczenia. To pyszne połączenie kremowej masy z brzoskwiniami. Ciasto praktycznie samo się robi, a ty masz więcej czasu dla siebie, rodziny lub gości. Spróbuj!
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 284
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1063
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1513
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 284
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1063
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1513
Składniki
Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Gdy będzie ciepłe (ale nie wrzące), zdejmij z ognia i dodaj żelatynę. Szybko wymieszaj, żeby żelatyna się rozpuściła. Powinna wciąż być nieco płynna.
Do głębokiej miski przełóż twaróg sernikowy, dodaj cukier puder i cukier wanilinowy. Zmiksuj wszystkie składniki. Wlej śmietankę i wymieszaj szpatułką.
Do tężejącej w rondelku żelatyny dodawaj po łyżeczce masy twarogowej i mieszaj tak, aby żelatyna łączyła się powoli z serem. Gdy będzie połączona z kilkoma łyżeczkami masy, możesz przełożyć masę z żelatyną do miski z pozostałą częścią masy twarogowej. Wymieszaj całość trzepaczką (na tym etapie nie powinno być żadnych grudek).
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż połowę masy serowej i wciśnij w nią połówki brzoskwiń (zostaw jedną połówkę owocu na później). Wylej drugą część, by przykryła brzoskwinie. Włóż formę do lodówki (co najmniej na trzy godziny).
Przygotuj galaretki. Przeczytaj instrukcję na opakowaniu i użyj o 100 ml mniej wody niż potrzeba do przygotowania obu. Odstaw do ostygnięcia i lekkiego stężenia.
Gdy masa twarogowa stężeje, wyjmij tortownicę z lodówki. Ułóż na niej dekoracyjnie pozostawioną połówkę brzoskwini (np. pokrojoną w plasterki). Zalej następnie tężejącą galaretką. Włóż z powrotem do lodówki na kilka godzin (do zastygnięcia galaretki).
Sernik z brzoskwiniami bez pieczenia podawaj na zimno, prosto z lodówki. Oprósz startą białą czekoladą dla dekoracji. Smacznego!