Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zrobiło się bardzo gorąco, aby sobie trochę ulżyć w upałach, chcę Wam polecić pyszne ciasto-sernik na zimno, który wygląda w przekroju jak arbuz. Ma zielony spód, masę serową, czekoladowe pestki, i galaretkę truskawkową.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę, następnie dodajemy dokładnie odciśnięty z soku szpinak, mąkę pszenną i krupczatkę, proszek do pieczenia, olej oraz mleko i wszystko razem miksujemy. Ciasto dajemy do blaszki i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni-do suchego patyczka.Ciasto studzimy, a potem ścinamy wierzch. Możemy lekko nasączyć herbatą.
MASA SEROWA Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy ser i cukier puder, wszystko razem miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i mieszamy, studzimy. Dodajemy do masy serowej i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach. Masę serową wykładamy na zielone ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Czekoladę rozpuszczamy i przekładamy do woreczka, na stężałej masie serowej robimy czekoladowe pestki arbuza. Nacinamy woreczek i wyciskamy czekoladę na masę serową, nadając jej kształt pestek.
Wstawiamy do lodówki. W misce rozpuszczamy galaretki w gorącej wodzie. Mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto.
Odkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. I gotowe :)