Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik na zimno z grejpfrutami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
1/4 porcji biszkop tów (najlepsze będą małe okrągłe biszkopciki) odłóż, resztę przełóż dżemem, np. truskawkowym. Formę posmaruj olejem. Kremówkę ubij na sztywno. Zmielony trzykrotnie biały ser utrzyj z cukrem na gładką masę. Połącz ze śmietaną.
Żelatynę namocz, a potem rozpuść w mleku, wlej do masy serowej, wymieszaj. 1/3 masy włóż do formy, dodaj połowę zlepionych biszkoptów, następnie kładź kolejne warstwy masy i biszkoptów. Na wierzchu ułóż suche biszkopty. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Grejpfruty obierz, wyfiletuj. Galaretkę przygotuj wg przepisu. Sernik wyjmij, odwróć. Obłóż owocami, zalej tężejącą galaretką.
czas ok. 45 min; porcja – 390 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety