Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny sernik na stół świąteczny.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Wykonanie: Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić żeby napęczniała. Śmietankę zagotować z cukrem waniliowym, zdjąć z ognia, dodać żelatynę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny, po czym odstawić do ostudzenia. Następnie twaróg zmiksować, dodać ostudzoną śmietankę, cukier puder i aromat. Gotową masę serową przelać w proporcji ½ do dwóch jednakowych tortownic (24 cm). Wstawić do lodówki aby stężała. Jedną galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Kiwi obrać, pokroić na kawałki, zblendować na mus, przełożyć do garnuszka i zagotować. Do gorącego musu dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Przestygnięty mus przełożyć do jednej tortownicy i ponownie wstawić do lodówki. Gdy stężeje, przykryć stężało masą serową z drugiej tortownicy i ponownie wstawić do lodówki. Galaretkę agrestową rozpuścić w 250 ml gorącej wody, przestudzić i zalać gotowy sernik. .
Schłodzić w lodówce i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO