Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Namiastka lata w środku zimy...czemu nie)))
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Żelatynę wsypać do garnuszka i zalać 1/2 szklanki letniej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić na 20 minut.
Agrestową galaretkę rozpuścić w 1/2 l wrzącej wody
Ser przełożyć do miski i zmiksować razem z cukrem pudrem.
Żelatynę zalać 1/2l gorącej wody, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek i pozostawić do wystudzenia. Wystudzoną żelatynę wlewać do sera cały czas miksując.
Na dnie dużej tortownicy /26cm/ ułożyć biszkopty i wlać połowę sera.Wstawić do lodówki. Galaretkę agrestową wstawić do lodówki przed układaniem biszkoptów w tortownicy, aby była tężejąca zanim zacznie ścinać się druga połowa sera.
Na zatężały ser w tortownicy wlać galaretkę agrestową i wstawić do lodówki. Na ściętą galaretkę wylać pozostały ser i ułożyć na nim zamrożone maliny. Gdy ta warstwa też się już zetnie zalać ją galaretką malinową /dwie galaretki malinowe rozpuścić w 3 szkl. wody/ wstawić do lodówki i poczekać, aż ta warstwa zatężeje.
Teraz nadeszła pora, aby usiąść wygodnie w fotelu i delektować się sernikiem, marząc o gorącym lecie. SMACZNEGO!