Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sernik z galaretką, z lekko miętową nutką
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Składniki
Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawiamy do schłodzenia.
Na dno foremki wykładamy herbatniki. Możemy je lekko nasączyć.
Zaparzamy herbatkę miętową. Schładzamy. Do serka dodajemy łyżkę herbaty miętowej, jedną galaretkę i dobrze mieszamy.
Tężejącą masą serową zalewamy herbatniki. Odstawiamy do stężenia. Gdy masa serowa dobrze nam stężeje na górę wylewamy zieloną galaretkę i ponownie odstawiamy aż sernik nam całkowicie stężeje.