Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śnieżno biały sernik na zimno z owocami w galaretce i maślanym spodem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8362
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 186
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8362
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 186
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Składniki
Do pokruszonych herbatników wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło, mieszamy do połączenia. Spód formy (18 lub 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, brzegi natłuszczamy masłem. Z herbatników formujemy spód i wstawiamy do lodówki.
Galaretki cytrynowe przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Twaróg wrzucamy do melaksera, dodajemy ostudzone galaretki, dosładzamy wedle uznania i miksujemy. Następnie dodajemy porcjami ubitą śmietankę i mieszamy już tylko łyżką. Powstałą masę wylewamy na spód. Formę wkładamy do lodówki, aby stężała.
Przygotowujemy galaretkę na wierzch i odstawiamy. Kiedy masa sernika lekko już stężeje, wciskamy delikatnie owoce i wkładamy ponownie do lodówki. Gdy galaretka będzie już zimna i tężejąca, zalewamy nią owoce i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.