Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy puszysty sernik z dodatkiem orzechów, każdy kawałek rozpływa się w ustach. Przepisów na sernik jest dużo, ale właśnie ten zajmuje szczególne miejsce na moim stole świątecznym. Jest on wyjątkowy i robi furorę na spotkaniach rodzinnych.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto, przekładam do miski i zagniatam ciasto. Ciastem wykładam dno tortownicy i odstawiam na bok. 2. Białka oddzielam od żółtek, miksuję mikserem, dodaję stopniowo cukier oraz żółtka. 3. Następnie również stopniowo dodaję twaróg, olej, mleko a na koniec wsypuję budynie, cały czas miksuję. 4. Masę sernikową wykładam na ciasto wcześniej ułożone w tortownicy i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu studzę i na wierzch układam pokruszone wafelki.
6. Czekolady rozpuszczam razem ze śmietaną, następnie dodaję pokruszone orzechy i polewam polewą ciasto. Dwie godziny chłodzę w lodówce.
7. Ciasto gotowe. 8. Smacznego.