Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomym jest,że piernik im starszy tym lepszy:)tak jest również w tym przypadku połączenie pierników z serem cudowne...zachęcam do wypróbowania:)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 39
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 39
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Ciasto:1 margaryna-1 szklanka cukru-1 szklanka mąki pszennej-1 szklanka mąki ziemniaczanej-5jajek-2 łyżeczki proszku do pieczenia-1cukier waniliowy. Masa serowa:1kg zmielonego twarogu-20dkg cukru pudru-8jajek-cukier waniliowy-masło lub margaryna -budyń śmietankowy -paczka pierników w czekoladzie(nie nadziewanych)
Ciasto: Margarynę,cukier i żółtka ucieramy dodajemy proszek,mąkę i na końcu ubitą z białek pianę.Wszystko delikatnie mieszamy,wykładamy na blaszkę i podpiekamy 10 minut.Masa serowa:masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i waniliowym.Dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy dodając po łyżce sera i na końcu budyń.Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy.Połowę masy serowej wyłożyć na podpieczone ciasto,następnie wyłożyć pierniki i przykryć drugą połową masy serowej .Na wierzch polewa czekoladowa lub delikatny lukier cytrynowy.Piec 1 godzinę.