Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik polany musem z mango"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 21
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 21
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Czas przygotowania 80 minut. Cena porcji ok. 2,10 zł.
Ciastka owsiane rozkruszamy w melakserze, dodajemy roztopione masło, mieszamy. Masą wykładamy dno tortownicy, dociskamy i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Twaróg, serek mascarpone, jajka, cukier i budyń mieszamy, aż powstanie gładka, jednolita masa, którą dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy mak i likier migdałowy, mieszamy.
Na spodzie z ciastek układamy na przemian warstwy masy serowej i sera z makiem. Pieczemy ok. 45 minut w 160oC. Sernik studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami ok. 30 minut.
Mango odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Dżem gotujemy 5 minut, dodajemy mango, mieszamy i studzimy. Wyjęty z formy sernik polewamy owocowym musem.
Wartość odżywcza porcji 390 kcal Białko 10 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 38 g.Źródło: Rewia