Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne połączenie owoców w serniku sprawia, że staje się on naprawdę smaczna propozycją na deser :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Składniki
Masło stopić z czekoladą i wymieszać ze zmiksowanymi herbatnikami. Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia i na dno przełożyć przygotowane ciastka. Schować do lodówki. Śliwki umyć i dokładnie zmiksować. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Następnie dodać zmiksowane śliwki i połączyć. Namoczoną żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, zahartować masa i dodać do reszty, dokładnie połączyć. Na końcu do masy serowej dodać ubita śmietankę i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masę serowo-śliwkową przełożyć na ciasteczkowy spód i schować do lodówki do stężenia.
Analogicznie postąpić z masą truskawkową. Gotowa przelać na stężałą masę śliwkową i schować do lodówki.
Na gotowe/stężone masy poukładać owoce i całość zalać rozpuszczona i ostudzoną galaretką. Ciasto na noc schować do lodówki. Smacznego!