Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i puszysty sernik z sera śmietankowego w polewie czekoladowej posypany płatkami migdałowymi . Idealny na różne uroczystości i święta .
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Składniki
Żółtka oddzielić od białek . Białka ubić na sztywno z 1 szklanką cukru pudru dodać budynie śmietankowe i delikatnie wymieszać .
Śmietanę ubić z 1 szklanką cukru pudru na sztywno .Ser ubić z żółtkami
Do masy serowej dodać masę śmietanową , następnie masę białkową i kaszę mannę , delikatnie wymieszać .
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej masę serową. Piecz w nagrzanym do 180 st. piekarniku około godziny ,po upieczeniu zostaw sernik do wystygnięcia w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach .
Składniki na polewę podgrzej do rozpuszczenia i połączenia się składników . Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor.
Wystudzony sernik polej polewą i posyp płatkami migdałowymi .